Головна News Японія виділить 65 млн доларів на гуманітарну допомогу для Сектору Гази

Японія виділить 65 млн доларів на гуманітарну допомогу для Сектору Гази

0

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава заявила про виділення 65 мільйонів доларів гуманітарної допомоги для Сектора Гази. Про це УНН повідомляє з посиланням на Міністерство закордонних справ Японії.

Деталі

Йоко Камікава під час свого візиту до Палестини провела зустріч із міністром закордонних справ Елі Коеном і своїм палестинським колегою Ріядом аль-Малікі.

Міністр Камікава заявила, що Японія однозначно засудила терористичні атаки ХАМАС та інших, і що Японія послідовно закликала до негайного звільнення заручників і забезпечення безпеки цивільного населення.

Крім того, міністр Камікава заявила, що, з огляду на дуже серйозну гуманітарну ситуацію в Секторі Гази, особливо на той факт, що жертвами стають діти, жінки та люди похилого віку, пріоритетом є надання необхідної допомоги кожній людині в Секторі Гази.

Цитата

«Тому Японія готова на даний момент надати гуманітарну допомогу на суму близько 65 мільйонів доларів США і гуманітарну допомогу через JICA для Палестини на додаток до вже ухваленого рішення про надання надзвичайної грантової допомоги на суму 10 мільйонів доларів США», – йдеться в повідомленні.

У відповідь міністр Малкі висловив подяку Японії за допомогу Палестині та заявив, що Палестинська адміністрація співпрацюватиме з Японією в забезпеченні гуманітарного доступу в Сектор Гази.

Доповнення

Єгипетський Червоний Півмісяць повідомляв, що доправив третю партію гуманітарної допомоги через прикордонний перехід “Рафах” між Єгиптом і сектором Гази в анклав.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…