Головна News Трамп виступив у суді в Нью-Йорку: неодноразово конфліктував із суддею

Трамп виступив у суді в Нью-Йорку: неодноразово конфліктував із суддею

0

Дональд Трамп

КИЇВ. 6 листопада. УНН. Колишній президент США Дональд Трамп неодноразово конфліктував із суддею і захищав бізнес своєї сім’ї, даючи свідчення в суді в цивільній справі про шахрайство в Нью-Йорку, передає УНН із посиланням на BBC.

Деталі

Протягом майже чотирьох годин як свідок колишній президент США оскаржував твердження про те, що він ошукував банки, і висловлював невдоволення у цій справі.

Суддя вже постановив, що Trump Organization вчинила шахрайство, і цей суд визначить заходи для покарання. Прокурори вимагають штрафу в 250 мільйонів доларів і суворих обмежень для бізнесу.

Під час його довгоочікуваного виступу в будівлі федерального суду Мангеттена в понеділок 77-річного Трампа запитали про вартість різних об’єктів нерухомості, включно з його маєтком Мар-а-Лаго у Флориді, Вежею Трампа в Нью-Йорку і його полем для гольфу в Шотландії. Ця нерухомість входить до переліку тих, вартість яких, за словами прокурорів, була навмисно завищена у звітах компаній, щоб забезпечити вигідніші кредити і страхові поліси.

У своїх свідченнях Трамп, який наразі є фаворитом у боротьбі за висунення в президенти США від Республіканської партії у 2024 році, відстоював оцінки нерухомості, у той час як прокурори розпитували його про те, як вони були досягнуті, і про фінансові звіти, що лежать в основі судового розгляду.

“Я вартую на мільярди доларів більше, ніж фінансова звітність”, – сказав Трамп, перш ніж охарактеризувати оцінки нерухомості як “дуже консервативні”.

Він сказав, що оцінки були підкріплені його особистим брендом, що, за його словами, привело його в Білий дім і ніколи не враховувалося у фінансових звітах. “Я можу подивитися на будівлі і сказати вам, скільки вони коштують”, — сказав він в іншій розмові.

Як і два його сини у своїх свідченнях минулого тижня, колишній президент США заявив, що відповідальність за фінансові звіти несуть бухгалтери Trump Organization.

Позов подала генеральна прокурорка Нью-Йорка Летіша Джеймс, яка звинувачує Трампа, його синів Еріка і Дональда-молодшого, а також інших керівників Trump Organization у навмисному роздуванні активів компанії протягом багатьох років. Усі заперечують свою провину.

Джеймс, яка була в залі суду і дивилася прямо на Трампа під час його свідчень, пізніше сказала репортерам: “Він бурчав. Він кидав образи. Але ми цього очікували”. “Цифри не брешуть, – сказала вона. – Справедливість восторжествує”.

Перебування колишнього президента США на трибуні було відзначено палкими перепалками та довгими, іноді звивистими відповідями. Це викликало кілька докорів з боку судді Артура Енгорона, який часом виглядав роздратованим.

“Будь ласка, просто відповідайте на запитання, без промов”, – сказав суддя.

Після ще однієї розлогої відповіді суддя Енгорон сказав одному з адвокатів Трампа: “Чи можете ви контролювати свого клієнта. Це не політичний мітинг, це зала суду”.

“Я благаю вас контролювати його, – додав він. – Якщо ви не можете, то зроблю я”.

Суддя Енгорон зрештою вирішить результат судового процесу і, окрім багатомільйонного штрафу, може позбавити підсудних можливості вести бізнес у Нью-Йорку.

Залишаючи суд, Трамп знову назвав цю справу “шахрайством” і сказав, що, на його думку, його свідчення “пройшли дуже добре”.

Деякі юридичні та політичні аналітики вважають, що войовничий підхід Трампа на трибуні був продуманою стратегією, тоді як інші кажуть, що він використовував довгоочікуваний момент як можливість для передвиборчої кампанії.

Доповнення

Суддя вже оштрафував Трампа на 15 000 доларів за коментарі, зроблені поза судом минулого місяця.

Очікується, що дочка Трампа Іванка дасть свідчення в середу.

Цивільна справа в Нью-Йорку – одна з декількох юридичних баталій, у яких фігурує Трамп.

Йому також висунуто чотири кримінальні обвинувачення: два пов’язані з його ймовірними спробами скасувати результати виборів 2020 року, одне з них пов’язане з його поводженням із секретними документами, а ще одне – з фальшивою звітністю, пов’язаною з грошима за мовчання.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…