Головна News Конгресмен-республіканець вніс до Палати Представників резолюцію про припинення військової та фінансової допомоги Україні

Конгресмен-республіканець вніс до Палати Представників резолюцію про припинення військової та фінансової допомоги Україні

0

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Конгресмен-республіканець Метт Гетц вніс до Палати Представників США резолюцію “Про втому від України”, у якій закликає адміністрацію американського президента Джо Байдена “припинити військову та фінансову допомогу Україні, а всіх учасників бойових дій досягти мирної угоди”. Про це повідомляє УНН з посиланням на Fox News.

Деталі

У резолюції зазначається, що з моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну Сполучені Штати зробили “найбільший внесок у військові зусилля України”, надаючи понад 110 мільярдів доларів фінансової, військової та гуманітарної допомоги, з них понад 27,4 мільярда доларів допомоги у сферу безпеки України.

Крім цього, у резолюції перераховується кількість обладнання, яке США надали країні з початку війни. Гетц також цитує офіційних осіб Пентагону, які заявили, що військова допомога Києву “суттєво виснажила запаси Сполучених Штатів, що послабило готовність Сполучених Штатів у разі конфлікту”. У ній також стверджується, що надаючи допомогу, США “ненавмисно сприяють жертвам серед цивільного населення”.

Занепокоєння щодо подальшого фінансування війни Вашингтоном зросло серед підгрупи республіканців із затягуванням війни, при цьому законодавці висвітлюють проблеми всередині країни, які можуть потребувати додаткового фінансування, зокрема міграційну кризу.

Ґетц, член Комітету Палати представників із питань збройних сил, заявив, що США “зробили найбільший внесок у вічний конфлікт”.

Цитата

“Америка перебуває в стані керованого занепаду, і це буде посилюватися, якщо ми продовжуватимемо витрачати долари платників податків на чужу війну. Ми повинні призупинити будь-яку іноземну допомогу для війни в Україні та вимагати від усіх учасників цього конфлікту негайного досягнення мирної угоди”, – сказав він.

Нагадаємо

8 лютого президент США Джо Байден виступив у Конгресі США із традиційним щорічним зверненням “Про стан держави”, у якому наголосив, що Вашингтон продовжить підтримувати Україну.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…