Головна News Король Чарльз ІІІ залишив Вестмінстерське абатство

Король Чарльз ІІІ залишив Вестмінстерське абатство

0

КИЇВ. 6 травня. УНН. Король Чарльз ІІІ залишив Вестмінстерське абатство і рушив коронаційною процесієб назад до Букінгемського палацу, пише УНН з посиланням на BBC News.

Деталі

Новоспечені король і королева залишили Вестмінстерське абатство, щоб взяти участь у другому параді – набагато більшому за перший — із залученням інших королівських осіб.

Дзвони Вестмінстерського абатства дзвонили, коли король Чарльз III залишив будівлю.

Після цього коронаційна процесія рушила. Король і королева-консорт їхали в золотій кареті Gold State Coach. Тільки монархам та їхнім дружинам/чоловікам дозволено подорожувати в цій кареті, якій понад 260 років і яка використовувалася під час кожної коронації, починаючи з коронації Вільгельма IV у 1831 році.

Процесія назад до Букінгемського палацу довжиною 2,3 км почалася тим же маршрутом, який використовувався сьогодні вранці, але у зворотному напрямку.

Майже 4000 військовослужбовців збройних сил Великої Британії стоять у строю – крокують в ногу один з одним. Це велика військова церемоніальна дія, яку називають найбільшою у своєму роді за ціле покоління. Було шість тижнів репетицій, щоб переконатися, що всі все роблять синхронно.

Доповнення

Ера короля Чарльза ІІІ та королеви-консорта Камілли офіційно настала – після того, як королівське подружжя було офіційно помазано, короновано та інтроновано у Вестмінстерському абатстві.

Цю новину відсвяткували натовпи людей, які зібралися в Лондоні, і вітали збройним салютом по всій Великій Британії.

Після повернення короля і королеви назад до Букінгемського палацу очікується поява членів королівської родини на балконі Букінгемського палацу – і прольот військових літаків.

Тим часом на сусідній Трафальгарській площі тривають протести, натовпи скандують “не мій король”.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…