Головна News Країни ЄС намагаються намітити шлях до стелі цін на газ – Reuters

Країни ЄС намагаються намітити шлях до стелі цін на газ – Reuters

0

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Міністри енергетики країн Європейського Союзу обговорять у вівторок обмеження цін на газ для всього блоку, намагаючись спланувати свої наступні кроки, хоча, ймовірно, пройдуть тижні, перш ніж будуть ухвалені будь-які остаточні рішення, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Очікується, що через відсутність законодавчої пропозиції щодо обмеження цін на газ міністри на зустрічі в Люксембурзі обговорять принципи того, як може працювати обмеження цін на газ у ЄС, а також можливі недоліки.

Європейська комісія минулого тижня запросила схвалення країн для розробки пропозиції щодо обмеження цін на торгах на нідерландському газовому хабі Title Transfer Facility (TTF), що може вводитися через різкі стрибки цін. За кілька днів лідери країн ЄС зробили запит до своїх міністрів та Брюсселя “конкретні рішення” щодо цієї ідеї.

Дипломати ЄС заявили, що переговори у вівторок можуть дати Єврокомісії “зелене світло” на цю пропозицію, але деякі заявили, що країни шукають більш детальної інформації про те, як працюватиме потенційна стеля цін.

“Це не буде кілька днів”, – сказав один із високопосадовців ЄС, додавши, що поки що неясно, коли Брюссель зробить тверду пропозицію.

Будь-яка пропозиція має бути обговорена країнами ЄС, можливо, з метою її схвалення на екстреній нараді міністрів енергетики у листопаді, відзначає видання.

Напередодні переговорів у вівторок Єврокомісія поширила між країнами документ, у якому застерігла від іншого типу обмеження цін – на газ, що використовується для вироблення електроенергії, що, за її інформацією, може призвести до збільшення споживання газу.

Доповнення

Європа намагається приборкати високі ціни на енергоносії після того, як росія скоротила постачання газу після свого вторгнення в Україну, внаслідок чого ціни на газ злетіли до небес, а ціни на електроенергію в Європі досягли рекордного рівня в серпні.

Останнім часом ціни на газ впали набагато нижче за цей рівень через м’яку погоду і в міру того, як країни заповнювали газосховища. Деякі дипломати ЄС припустили, що це може послабити імпульс для встановлення стелі цін на енергію.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…