Головна News Латвійці збирають підписи з вимогою відкрили список компаній, що працюють з росією

Латвійці збирають підписи з вимогою відкрили список компаній, що працюють з росією

0

КИЇВ. 13 серпня. УНН. У Латвії на порталі громадських ініціатив Manabalss.lv розпочато збір підписів за оприлюднення списку латвійських компаній, які здійснюють експорт до Росії. Про це пише видання Delfi, передає УНН.

Деталі

Ініціатор збору підписів зазначає, що, попри розв’язану росією війну, кілька сотень латвійських компаній, які не підпадають під санкції, продовжують співпрацювати з Кремлем.

У запиті порушується питання, чому не публікується список компаній, які продовжують працювати на російському ринку.

У 2019 році експорт з Латвії до Росії здійснювали 1095 компаній, тоді як за перші п’ять місяців 2023 року їх залишилося всього 307.

У травні цього року найбільше з Латвії до Росії експортувалися такі продукти, як алкоголь, продукти харчування, хімія, медикаменти, машини, механізми, електроустаткування, текстиль.

Доповнення

Автор збору підписів закликає змінити норму про таємницю на комерційну інформацію та зобов’язати Міністерство економіки Латвії надавати ЗМІ інформацію про латвійські компанії, які експортують до Росії.

За його словами, це необхідно, оскільки інтереси латвійського суспільства понад усе, крім того, таку інформацію не можна вважати комерційною таємницею, оскільки вона не впливає на внутрішню конкуренцію латвійських компаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 серпня Литва закриє два КПП на кордоні з білоруссю

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…