Головна News Лідера перевороту в Буркіна-Фасо призначено тимчасовим президентом

Лідера перевороту в Буркіна-Фасо призначено тимчасовим президентом

0

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Національні збори в Буркіна-Фасо підтримали лідера перевороту капітана Ібрагіма Траоре як тимчасового президента через два тижні після того, як він очолив другий переворот за вісім місяців у західноафриканській країні, передає УНН посилаючись на AFP.

Деталі

Близько 300 делегатів, у тому числі представники армії та поліції, традиційних та релігійних організацій, громадянського суспільства, профспілок та партій, зустрілися у столиці Уагадугу, щоб обговорити плани щодо повернення країни до демократичного правління.

Національний форум “призначив Траоре перехідним президентом”, повідомляє Omega Radio.

Очікується, що Траоре керуватиме країною до виборів у липні 2024 року, згідно з перехідною хартією.

Призначення Траоре було широко очікуване після того, як його було призначено президентом відповідно до “основного закону”, прийнятого групою хунти, що називає себе Патріотичний рух за охорону та відновлення.

Контекст

Минулого місяця 34-річний Траоре очолив групу незадоволених солдатів, які повалили підполковника Поля-Анрі Сандаого Дамібу, який захопив владу у січні. 

Траоре отримав звання капітана у 2020 році після повернення з миротворчої місії ООН у сусідньому Малі у 2018 році.

Після січневого перевороту, який скинув президента Роша Марка Крістіана Каборе, Траоре став членом Патріотичного руху за охорону та відновлення.

Буркіна-Фасо страждає від постійної відсутності безпеки через повстанський рух, який поширився з Малі в останнє десятиліття.

Каборе і Дамібу звинуватили в тому, що вони не змогли вирішити проблему дедалі більшої небезпеки, що створюється терористичними групами в деяких частинах країни.

За офіційними даними, станом на 31 серпня через відсутність безпеки понад 1,5 мільйона людей були змушені залишити свої будинки.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…