Головна News Лідери ЄС до річниці вторгнення рф підтримали Україну і пообіцяли подальше посилення тиску на росію

Лідери ЄС до річниці вторгнення рф підтримали Україну і пообіцяли подальше посилення тиску на росію

0

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Європейський Союз продовжуватиме підтримувати Україну в політичній, економічній, гуманітарній, фінансовій та військовій сферах. Також у ЄС запевнили, що й надалі посилюватимуть колективний тиск на росію, щоб вона припинила агресивну війну. Про це йдеться в заяві членів Європейської ради, передає УНН.

Цитата

«Український народ показав світові, що майбутнє України мають вирішувати українці. Жодна країна не має права вторгатися в сусідню країну або порушувати її суверенітет і територіальну цілісність. Ця агресія є злочином проти миру. Вона порушує Статут ООН, принципи ООН і цінності людства. Ми не можемо і не повинні залишатися байдужими перед такими злочинами», – ыдеться в заяві.

Зазначається, що росія систематично завдавала ударів по мирних жителях, руйнувала міста і нападала на українську ідентичність.

«Ми сповнені рішучості домогтися того, щоб усі, хто несе відповідальність за воєнні злочини та інші найтяжчі злочини, скоєні у зв’язку з агресивною війною росії проти України, були притягнуті до відповідальності. росія перетворила на зброю продовольство й енергію, безвідповідально погрожувала ядерними погрозами і поширювала неправдиві чутки про війну», – наголошується в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ми поруч із вами стільки, скільки потрібно”: європейські лідери зробили заяви до річниці вторгнення рф в Україну

Члени Європейської ради зазначили, що агресивна війна рф та її наслідки суттєво вплинули на багато країн, зокрема, на світову економіку, ціни на продовольство і сировинні товари. Європейський Союз, як зазначено, продовжуватиме працювати з партнерами, щоб пом’якшити ці наслідки та надати допомогу найбільш нужденним країнам і людям.

«Європейський Союз і його партнери діяли швидко і згуртовано. І ми продовжуватимемо твердо і повністю солідаризуватися з Україною та її народом стільки, скільки буде потрібно. Усі українці гідні жити в мирі та вільно обирати свою долю. Україна – частина нашої європейської сім’ї. Українці висловили бажання майбутнього в Європейському Союзі, і ми визнали це, надавши Україні статус країни-кандидата. Вибір народу України – це вибір миру, демократії, верховенства права, поваги основних прав і процвітання», – ідеться в заяві.

Окрім того, зазначається, що ЄС продовжуватиме підтримувати Україну в політичній, економічній, гуманітарній, фінансовій та військовій сферах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО зробили заяву до річниці вторгнення: сповнені рішучості підтримувати тиск на рф

«Європейський Союз продовжуватиме підтримувати Україну в політичній, економічній, гуманітарній, фінансовій та військовій сферах, зокрема за допомогою швидких скоординованих закупівель у європейської промисловості. Ми також підтримуватимемо відновлення України, для чого ми прагнутимемо використовувати заморожені та знерухомлені російські активи відповідно до законодавства ЄС і міжнародного права. Ми й надалі посилюватимемо колективний тиск на росію, щоб вона припинила агресивну війну. З цією метою ми приймемо десятий пакет санкцій і зробимо кроки проти тих, хто намагається обійти заходи ЄС», – ідеться в заяві.

Також у заяві сказано про те, що ЄС підтримує “Формулу миру” Президента України Володимира Зеленського.

«Разом із нашими міжнародними партнерами ми потурбуємося про те, щоб Україна перемогла, про дотримання міжнародного права, відновлення миру та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, відновлення України та відновлення справедливості. До цього дня ми не заспокоїмося», – наголошується в заяві.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…