Головна News Макрон вважає малоймовірним вступ України до НАТО через позицію росії

Макрон вважає малоймовірним вступ України до НАТО через позицію росії

0

Еммануель Макрон

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон в інтерв’ю кільком ЗМІ сказав, що вважає малоймовірним вступ України до НАТО через позицію росії. Водночас він додав, що Києву необхідно надати гарантії безпеки, пише УНН з посиланням на Le Figaro.

Деталі

На думку президента Франції, вступ України до НАТО буде сприйнятий росією як “протистояння”.

Він також зазначив, що наприкінці російсько-українського конфлікту “усім потрібно буде сідати за стіл переговорів”, додавши, що “не хоче, щоб у майбутньому перемовини вели лише Китай і Туреччина”, маючи на увазі, зокрема, посередницькі зусилля турецької дипломатії.

Цитата

“З цією росією таке важко уявити… Незалежно від того, чи ввійде Україна до НАТО — а це не найвірогідніший сценарій — їй доведеться надати гарантії безпеки, які є ще більш надійними, оскільки на неї напала росія”, – сказав Макрон.

Нагадаємо

В інтерв’ю французькому телеканалу TF1 3 грудня Макрон сказав, що Європі необхідно підготувати свою майбутню архітектуру безпеки, а також подумати, “як дати гарантії росії у той день, коли вона повернеться за стіл переговорів”. Це було негайно відкинуто Україною та країнами Балтії.

Після цього деякі країни ЄС офіційно висловили стурбованість Франції у зв’язку з коментарями Макрона щодо гарантій безпеки для росії.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…