Головна News МВФ: світова економіка втрачає темпи зростання через війну в Україні

МВФ: світова економіка втрачає темпи зростання через війну в Україні

0

КИЇВ. 30 березня. УНН. Наслідком війни в Україні, а також посилення кредитно-грошової політики державами світу стане скорочення зростання глобальної економіки у 2023 році до рівня менше ніж 3%, прогнозує глава Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва на Форумі Боао для Азії 2023 року, пише УНН.

Цитата

«Глобальне зростання (економіки) впаде нижче 3 відсотків, оскільки наслідки війни в Україні та жорсткість монетарної політики продовжують отримувати силу. Швидкий перехід від тривалого періоду низьких процентних ставок до значно вищих ставок — необхідних для боротьби з інфляцією — неминуче спричинив турбулентність у банківському секторі в деяких розвинених економіках і зробив вибір політики ще важчим”, – зазначила Крісталіна Георгієва.

Деталі

За словами глави МВФ, світова економіка вже довгий час переживає потрясіння і 2023-й стане “ще одним складним роком”.

За її словами, останні 40 років світова економіка зросла втричі, а країни, що розвиваються, показали зростання в чотири рази. У Китаї 800 мільйонів людей вирвалися з бідності, оскільки він дедалі більше інтегрувався у світову економіку. Однак переваги глобалізації не були розподілені однаково між країнами і людьми. І ланцюжки поставок повинні бути більш надійними та диверсифікованими.

Водночас на тлі проблем із продовольчою безпекою та зростанням вартості життя Георгієва закликала держави надавати заходи підтримки менш захищеним верствам власного населення, а більш забезпечені країни – допомагати “вразливішим членам нашої глобальної спільноти”.

“В умовах високих відсоткових ставок та знецінення багатьох валют це особливо важливо для країн, які перебувають у важкому становищі через борги. Нам терміново потрібні швидші та ефективніші глобальні механізми для вирішення боргових проблем цих країн”, – наголосила глава МВФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МВФ попередили про зростання ризиків для фінансової стабільності

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…