Головна News мзс росії викликало посла США: названо причину

мзс росії викликало посла США: названо причину

0

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Міністерство закордонних справ російської федерації повідомило, що викликало посла США в рф Лінн Трейсі. Як заявили в пресслужбі відомства, причина пов’язана з війною рф проти України, нібито через розширення “залучення США до бойових дій”, передає УНН.

Цитата

“Викликаній в мзс росії главі американської дипмісії 21 лютого був зроблений демарш у зв’язку з розширюваною залученістю США до бойових дій…” — ідеться в повідомленні.

Деталі

Там зазначили, що в переданій послу ноті протесту підкреслюється “накачування ЗСУ озброєннями”. МЗС рф звинувачує в повідомленні в “неспроможності і брехливості тверджень американської сторони, що США не є стороною конфлікту”. Там пригрозили також, що “озброєння, які поставляються Києву, як і обслуговуючий персонал, включно з американськими громадянами”, являють собою “законну ціль”.

“У зв’язку з цим послу заявлено про контрпродуктивність нинішнього агресивного курсу США на поглиблення конфронтації з росією в усіх напрямках. Особливо наголошено, що для деескалації обстановки Вашингтон повинен зробити кроки, які передбачають виведення американо-натовських військових і техніки, а також припинення ворожої антиросійської активності”, — заявляють у мзс рф.

Російська сторона вимагає від США дати “пояснення” з приводу вибухів на газопроводах «Північний потік – 1» і «Північний потік – 2» і “не заважати” об’єктивному розслідуванню для встановлення винних.

Доповнення

16 лютого мзс росії оголосив персонами нон грата чотирьох австрійських дипломатів.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…