Головна News Несезонна спека викликала десятки лісових пожеж в Іспанії

Несезонна спека викликала десятки лісових пожеж в Іспанії

0

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Десятки лісових пожеж вирували сьогодні на півночі Іспанії. Температура повітря досягла 30 градусів за Цельсієм. Про це УНН пише з посиланням на агенство Reuters.

Деталі

За даними регіональних служб екстреної допомоги, у Країні Басків, Астурії та Кантабрії сталося близько 40 пожеж.

Іспанське національне метеорологічне агентство AEMET у четвер передбачило, що жовтень може стати найспекотнішим з моменту початку реєстрації, і повідомило, що кожен день місяця, крім 1 жовтня, був теплішим, ніж нормальна температура в цю пору року.

Баскське метеорологічне агентство Euskalmet у четвер підвищило ризик лісових пожеж у регіоні до помірного та високого, залежно від району.

“Сьогодні у нас помаранчеве попередження, у суботу та неділю також очікується помаранчеве попередження про лісові пожежі”, – сказав Reuters пожежний, відпочиваючи від боротьби з полум’ям у Сопелі, у баскській провінції Біскайя.

За даними уряду, цей рік був найгіршим для лісових пожеж в Іспанії: 260 000 гектарів було знищено полум’ям.

Доповнення

Влітку на південну Європу обрушилося на кілька хвиль сильної спеки з піками значно вище за 40°C, що є частиною глобальної моделі підвищення температури, яку вчені та кліматологи широко пов’язують із діяльністю людини.

За даними Об’єднаного дослідницького центру Європейського Союзу, цього року лісові пожежі по всій Європі спалили 775 941 га, що є другим показником за всю історію спостережень.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…