Головна News Ердоган розповів про майбутнє Туреччини та пообіцяв нову конституцію

Ердоган розповів про майбутнє Туреччини та пообіцяв нову конституцію

0

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Президент Реджеп Тайіп Ердоган у п’ятницю виклав своє бачення Туреччини в наступному столітті, пообіцявши прийняти нову конституцію, яка б гарантувала права і свободи громадян. Про це УНН пише посилаючись на Anadolu.

Деталі

У промові Ердогана було викладено плани Туреччини протягом року до святкування століття від дня заснування республіки після розпаду Османської імперії. Його промова також розглядається як передвиборчий маніфест з наближенням до парламентських та президентських виборів у червні.

Автократичний політик, який очолював Туреччину останні два десятиліття – спочатку прем’єр-міністром, а з 2014 року – президентом, – претендує на новий п’ятирічний термін.

Бачення Ердогана щодо Туреччини включає перетворення країни в десятку кращих країн світу в «політиці, економіці, технологіях, збройних силах і дипломатії» і зниження енергетичної залежності від іноземних держав.

Він також пообіцяв реалізувати суперечливі плани щодо будівництва каналу, що проходить через Стамбул. Уряд наполягає на тому, що канал полегшить судноплавство у протоці Босфор, але екологічні організації побоюються, що проект завдасть шкоди довкіллю.

“Ми хочемо дати сильний старт новому віці Республіки”, – сказав президент.

Зазначивши, що конституція Туреччини була розроблена після військового перевороту 1980 року, Ердоган пообіцяв нову, яка зміцнить «верховенство закону, плюралізм, справедливість та рівність».

“Термін придатності конституції перевороту 12 вересня 1980 року вже минув”, – сказав Ердоган.

Турецький лідер заявив, що проект поправок до конституції, який буде представлений наступного тижня, забезпечить «права на освіту та працевлаштування всіх наших дівчаток і сестер, незалежно від того, чи носять вони хіджаби чи непокриті, а також захистить наш сімейний інститут від загрози збочених течій».

Ердоган також підтвердив плани, вперше запропоновані путіним, щодо перетворення Туреччини на енергетичний вузол для постачання російського газу до європейських країн. Аналітики кажуть, що цей план навряд чи буде реалізовано з огляду на зусилля європейських країн щодо зниження залежності від російських енергоносіїв.

Додамо

Опитування громадської думки показують, що Ердоган втратив деяку підтримку на тлі високої інфляції, яка перевищує 83%. Спостерігачі вважають, що Ердоган займає анти-ЛГБТ-позицію, щоб поєднати свою консервативну базу підтримкою.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…