Головна News Орбан каже, у ЄС знову зробили виняток для Угорщини: цього разу щодо стелі цін на газ

Орбан каже, у ЄС знову зробили виняток для Угорщини: цього разу щодо стелі цін на газ

0

Віктор Орбан

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що навіть якщо у ЄС буде ухвалено рішення про стелю цін на газ, Угорщина буде звільнена від його виконання, пише УНН.

Деталі

Запланована стеля цін на газ у ЄС неприйнятна для Угорщини, оскільки це загрожує енергетичній безпеці країни, заявив політичний радник Віктора Орбана. Прем’єр-міністр Угорщини заявив, що “загрозі” успішно запобігли, і що навіть за наявності стелі ціни на газ Угорщина буде від неї звільнена.

Цитата

“Ми погодилися, що навіть якщо в Європі буде обмеження ціни на газ, це не вплине на довгострокові контракти, без яких постачання газу в Угорщину… стане неможливим. Іншими словами, ми були звільнені від стелі цін на газ, тому це не ставить під загрозу безпечне газопостачання Угорщини”, – написав Орбан у Facebook.

“Ми також домовилися, що навіть якщо спільні закупівлі газу в Європі будуть, то для Угорщини вони не будуть обов’язковими. У результаті всі варіанти покупки залишаються  для нас відкритими”, – зазначив він.

“Ми виграли виняток, тому енергопостачання нашої країни як і раніше убезпечене”, – підкреслив Орбан пізніше.

Доповнення

Єврокомісія виступила з пропозиціями щодо боротьби з енергетичною кризою, одним з елементів якої стало запровадження стелі цін на газ у країнах ЄС.

Як повідомлялося, Угорщина приблизно на 85% залежить від російського газу і рішуче виступає проти ідеї будь-яких санкцій ЄС щодо імпорту блакитного палива з рф.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…