Головна News Це стане “перетином кордонів”: прем’єр Ізраїлю пояснив відмову постачати Україні “Залізний купол”

Це стане “перетином кордонів”: прем’єр Ізраїлю пояснив відмову постачати Україні “Залізний купол”

0

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Ізраїль відмовив Україні в постачанні озброєння і систем ППО “Залізний купол”, оскільки це стане “переходом кордонів”. Про це в інтерв’ю “Новини Ізраїлю” заявив прем’єр-міністр країни Яїр Лапід, передає УНН.

Деталі

За словами Лапіда, Ізраїль став на бік України, і залишається першою і єдиною країною, яка направила польовий госпіталь. Прем’єр також додав, що країна пропонує надати системи цивільного оповіщення для України. Ізраїль також голосував в ООН і засудив вторгнення росії в Україну.

Однак, поставки озброєння, зокрема, систем “Залізний купол” стануть “переходом кордонів”. Лапід зазначає, що обов’язок Кнесету – “враховувати національні та оборонні інтереси Ізраїлю. У зв’язку з цим доводиться вирішувати дуже серйозні питання”.

Цитата

“Ні американці, ні британці, які постачають озброєння Україні, не відправляли свої ВПС бомбити російські танкові колони. Усі враховують свої оборонні інтереси, і я дію точно так само…Це якийсь перехід кордонів, перехід, який із багатьох причин, мені здається невірним. Я говорю про серію доводів, що мають значення для нашої національної безпеки. Я не буду вдаватися в деталі, але така політика мені здається правильною. Це не скасовує наших зобов’язань щодо надання підтримки Україні та принципу її територіальної цілісності”, – додав він.

Контекст

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори з прем’єр-міністром Ізраїлю Яїром Лапідом. Сторони обговорили запит України на надання Ізраїлем систем і технологій протиповітряної та протиракетної оборони.

Раніше міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц заявив, що його країна продовжить надавати медичну та гуманітарну допомогу Україні, однак про військову допомогу не йдеться.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…