Головна News Пентагон обговорює можливість фінансувати Starlink в Україні після звернення Маска – ЗМІ

Пентагон обговорює можливість фінансувати Starlink в Україні після звернення Маска – ЗМІ

0

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. Міністерство оборони США отримало звернення від засновника компанії SpaceX Ілона Маска щодо фінансування мережі супутникового зв’язку Starlink, яка використовується в Україні. Про це УНН повідомляє з посиланням на AP.

Деталі

Американський чиновник на умовах анонімності сказав АР, що Міністерство оборони США отримало запит від засновника SpaceX та Tesla Ілона Маска щодо фінансування його супутникового зв’язку Starlink, який використовується в Україні.

Чиновник зазначив, що це питання обговорювалося на зустрічах і високопоставлені керівники зважують це питання. Рішень не було.

Представник Пентагону Сабріна Сінгх повідомила, що Пентагон «зв’язувався зі SpaceX» щодо ситуації із системою Starlink в Україні, але відмовився оголошувати інші подробиці.

Крім того, вона заявила, що у Пентагоні не виключили можливості співпраці українських військових та інших операторів супутникового зв’язку та інтернету.

«Звичайно, існують інші можливості супутникового зв’язку. Я не уповноважена називати компанії, з якими ми ведемо переговори, але ми знаємо, що є не лише SpaceX. Є й інші організації, з якими ми, безумовно, можемо співпрацювати», – сказала Сінгх.

Тим часом віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що термінали Starlink працювали, працюють і будуть працювати.

«Не турбуйтеся», – додав він.

Контекст

Компанія американського винахідника та мільярдера Ілона Маска SpaceX попередила Пентагон, що може припинити фінансування служби супутникового зв’язку Starlink в Україні, якщо відомство відмовиться виплачувати десятки мільйонів доларів щомісяця.

Ілон Маск підтвердив відмову фінансувати обслуговування станцій Starlink в Україні.

За даними SpaceX, які передали Пентагону, приблизно 85% із 20 тисяч терміналів в Україні сплатили або частково сплатили США, Польща та інші організації. Також вони оплачували близько 30% підключення до інтернету, яке коштує 4500 дол. на місяць за одиницю передового сервісу.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…