Головна News Пентагон: перша група українців пройшла навчання у Німеччині

Пентагон: перша група українців пройшла навчання у Німеччині

0

КИЇВ. 17 лютого. УНН. У Пентагоні повідомили, що перша група українських військових пройшла навчання на базі США у Німеччині. Друга група вже проходить п’ятитижневий курс, який навчатиме війська маневрування, медичної та базової підготовки солдатів. Про це інформує CNN, передає УНН.

Деталі

Згідно із заявою прессекретаря Пентагону Пета Райдера, перша група з 635 українців завершила навчання на полігоні Графенвер, де США проводять власну загальновійськову підготовку та маневри. Український батальйон також тренувався на бойовій машині піхоти Bradley.

Навчання розпочалося в середині січня в рамках розширеної програми США з підготовки українських сил до бойових дій. Раніше США пропонували менші за масштабом тренування з окремих систем озброєння, таких як ракетні установки HIMARS. Перехід до навчання на рівні батальйону ознаменував значне розширення зусиль США щодо навчання та підготовки українців до довгострокової війни.

За словами Райдера, друга група із 710 українських військовослужбовців уже розпочала тренування у Графенвері. Війська тренуватимуться на бойовій машині піхоти Bradley та M109 Paladin, самохідній гаубиці, яку США нещодавно оголосили про відправку в Україну.

Крім того, наступного тижня ще 890 українських військовослужбовців розпочнуть тренування на бойових машинах Stryker.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…