Головна News Міжнародний центр з розслідування злочину агресії проти України запрацює у липні – єврокомісар

Міжнародний центр з розслідування злочину агресії проти України запрацює у липні – єврокомісар

0

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Міжнародний центр з розслідування злочину агресії проти України у Гаазі розпочне роботу у липні цього року. Про це повідомив єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс під час пресконференції в Брюсселі, передає УНН.

Цитата

“Ми розпочали процес. Трибунал – це другий крок, а перший – мати можливість зібрати докази злочину агресії та структурувати їх прокурорами. Тому, ми висунули ідею створення Міжнародного центру з розслідування злочинів агресії проти України. Повністю він запрацює з липня цього року”, – поінформував Дідьє Рейндерс.

Деталі

За його словами, Міжнародний центр з розслідування злочинів агресії проти України буде приєднаний до спільної слідчої групи, створеної за участю 6 країн-членів ЄС, України та за підтримки Міжнародного кримінального суду. Його мета – збереження та зберігання доказів для майбутніх судових процесів.

Окрім цього, він зазначив, що ЄС продовжує надавати підтримку Києву у розслідуванні воєнних злочинів, у тому числі відправляє своїх експертів в Україну, надає обладнання. Він наголосив, що важливо, щоб кожен винуватець війни “розумів, що до кінця життя може бути підданий трибуналу, і не зможе його уникнути”.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський під час виступу в Європейській Раді заявив, що має бути створений трибунал для росії, щоб вона справедливо компенсувала Україні збитки, які завдала своєю агресією.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…