Головна News Персонал Ірану у Криму допомагає росії завдати більшої летальності Україні – Білий дім

Персонал Ірану у Криму допомагає росії завдати більшої летальності Україні – Білий дім

0

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Білий дім підтвердив у четвер, що іранський персонал знаходиться в окупованому росією Криму, допомагаючи російським силам проводити атаки безпілотників на Україну. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Цитата

“Сьогодні ми можемо підтвердити, що російські військовослужбовці, які базуються в Криму, пілотували іранські БПЛА, використовуючи їх для завдання ударів по території України, в тому числі по Києву”, – заявив на пресконференції офіційний представник Ради національної безпеки Джон Кірбі.

“За нашими оцінками, іранські військові перебували в Криму і допомагали росії в цих операціях”.

“Ми стурбовані тим, що росія може також спробувати придбати в Ірану сучасну зброю, таку як ракети класу “земля-земля”, які майже напевно будуть використовуватися для підтримки війни проти України”, – додав він.

Деталі

Він сказав, що іранський персонал, який був розгорнутий на Кримському півострові, складається з “інструкторів і деякої технічної підтримки, щоб допомогти росіянам використовувати” безпілотники, які поставив Іран, “з більшою летальністю”.

Кірбі також сказав, що Іран “нині веде безпосередні бойові дії на землі”, але попередив, що США будуть використовувати всі засоби, щоб викрити, стримати та протистояти наданню Іраном цих боєприпасів проти українського народу.

“Ми збираємося продовжувати активно застосовувати всі санкції США щодо торгівлі зброєю як з росією, так і з Іраном. Ми збираємося утруднити продаж Іраном цієї зброї до росії”, – попередив він.

Доповнення

Зауваження Кірбі пролунали наступного дня після того, як офіційний представник Держдепартаменту Нед Прайс заявив, що США мають “численні докази” того, що росія використовує військові безпілотники іранського виробництва для нападу на Україну.

“У липні Сполучені Штати почали попереджати, що Іран планує передати росії безпілотники для використання у жорстокій війні, і тепер у нас є безліч доказів того, що ці безпілотники використовуються для завдання ударів по українських громадян і критично важливій цивільній інфраструктурі”, – сказав Прайс.

Іран відкинув звинувачення в тому, що він постачає безпілотники вітчизняного виробництва рф.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…