Головна News У Нідерландах через пташиний грип знищили 300 тисяч курей

У Нідерландах через пташиний грип знищили 300 тисяч курей

0

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. На птахофабриці у нідерландській провінції Лімбург внаслідок великого спалаху пташиного грипу знищили 300 тисяч курей, щоб запобігти поширенню, курей забивають на місці працівники Управління безпеки харчових продуктів і споживчих товарів. Про це повідомляє УНН з посиланням на NOS.

Цитата

“Найбільший на сьогодні спалах пташиного грипу був виявлений у Хейтуйсені в Лімбурзі. За інформацією міністерства сільського господарства, природи та якості харчових продуктів, ідеться про 300 тисяч курей”, – зазначається в повідомленні.

Деталі

Наразі перевіряються п’ять інших птахофабрик, розташованих у радіусі 3 кілометрів. 

Також на 128 птахофабриках заборонено перевезення інкубаційних яєць та інших продуктів тваринництва та відходів.

Довідка

Грип пташиний — різновид грипу, що уражає птахів (особливо сприйнятливі кури та індички), а також деякі види ссавців. Хворобу спричинюють 16 субтипів вірусу грипу типу А. Віруси пташиного грипу можуть інфікувати інші види тварин, а також людей. Люди заражаються пташиним грипом при тісному контакті з хворими домашньою птицею під час нагляду за ними, забою і обробки.

Хвороба в домашньої птиці перебігає дуже швидко. Буквально протягом 1-2 днів з моменту захворювання вона помирає. Зараження у птахів відбувається респіраторним та респіраторно-фекальним шляхом або через шлунково-кишковий тракт.

Вірус миттєво інактивується при температурі в 100 °C, через 2-3 хвилини — при 65-70°, а при нагріванні до 50-60° — через 30-40 хвилин.

Нагадаємо 

На нідерландській птахофабриці в Нью-Вердинге, провінція Дренте, через пташиний грип знищено 200 тисяч курей.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…