Головна News “Після твітів, вигідних путіну”: у США розглядають можливість перевірки Маска з точки зору нацбезпеки – Bloomberg

“Після твітів, вигідних путіну”: у США розглядають можливість перевірки Маска з точки зору нацбезпеки – Bloomberg

0

Ілон Маск

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. В адміністрації президента США Джо Байдена почали обговорювати, чи слід перевірити бізнес найбагатшої людини на планеті Ілона Маска з точки зору національної безпеки, з посиланням на джерела повідомило агентство Bloomberg, пише УНН.

Цитата

“Представники адміністрації Байдена обговорюють, чи мають США піддати деякі з підприємств Ілона Маска перевіркам щодо національної безпеки, включаючи угоду з Twitter та супутникову мережу Starlink SpaceX, за словами людей, знайомих із цим питанням”, – пише видання.

Деталі

“Офіційні особи США відчули незручність через нещодавню погрозу Маска припинити постачання супутникового зв’язку Starlink Україні – він сказав, що це коштувало йому 80 мільйонів доларів – і те, що вони сприймають як його все більш дружню позицію до росії після серії твітів, у яких описано мирні пропозиції, вигідні президенту володимиру путіну. Вони також стурбовані його планами купити Twitter разом із групою іноземних інвесторів”, – відзначає видання.

За словами джерел, “обговорення все ще перебуває на ранній стадії”. “Чиновники в уряді США та розвідувальному співтоваристві зважують, які інструменти доступні, якщо такі є, які б дозволили федеральному уряду перевіряти підприємства Маска”, – пише видання.

За їхніми словами, одна з можливостей полягає в тому, щоб через закон, який регулює Комітет із іноземних інвестицій у Сполучених Штатах, перевіряти угоди та операції Маска щодо ризиків для національної безпеки.

Як зазначається, акції Twitter на тлі таких повідомлень впали на 16% на передринкових торгах у Нью-Йорку.

Контекст

Маск, найбагатша людина у світі, через Twitter оголошував пропозиції припинити війну росії та погрожував скоротити фінансову підтримку Starlink в Україні. Його твіти та публічні коментарі розчарували чиновників у США та Європі та викликали похвалу з боку конкурентів Америки, відзначає видання.

Пізніше Маск відмовився від своєї погрози припинити розгортання Starlink і заявив, що продовжить оплату сервісу. 

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…