Головна News Поліція Парижа заборонила акції протесту у районі Єлисейських полів та у одній “гарячій точці”

Поліція Парижа заборонила акції протесту у районі Єлисейських полів та у одній “гарячій точці”

0

КИЇВ. 19 березня. УНН. Паризька поліція через акції протесту проти пенсійної реформи заборонила протести в районі Єлисейських полів, а також на площі Згоди, передає УНН з посиланням на Politico.

Цитата

“Через серйозні ризики порушення громадського порядку та безпеки… будь-які збори на… площі Згоди та її околицях, а також у районі Єлисейських Полів заборонені”, – сказали у поліції.

Доповнення

Поліція попередила, що на порушників цієї заборони можуть накладати штраф. Проте, у суботу мітингувальники все ж вийшли на вулиці столиці Франції, у торговельному районі Les Halles.

Нагадаємо

У п’ятницю тисячі людей вийшли на мітинг у Парижі навпроти парламенту, щоб висловити своє невдоволення урядом, який нав’язав реформу, попри двомісячні страйки та демонстрації проти змін. Поліція прибула, щоб розігнати натовп із настанням темряви, після того, як на площі Згоди (Place de la Concorde) сталася пожежа, повідомляє AFP.

Групи людей кидали пляшки та фаєри у силовиків, які у відповідь застосували сльозогінний газ, намагаючись очистити площу. Поліція заявила, що вони провели 61 арешт.

У південно-східному місті Ліоні демонстранти намагалися увірватися в ратушу та підпалити будівлю, повідомила поліція, яка повідомила про 36 арештів.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…