Головна News Попри різні погляди: Китай не бачить принципових стратегічних розбіжностей чи конфліктів з Європою

Попри різні погляди: Китай не бачить принципових стратегічних розбіжностей чи конфліктів з Європою

0

КИЇВ. 4 березня. УНН. Між Китаєм і Європою немає фундаментальних стратегічних розбіжностей або конфліктів, заявив на прес-конференції у суботу офіційний представник 1-ї сесії Всекитайських зборів народних представників (вищого законодавчого органу країни) 14-го скликання Ван Чао, якого цитують китайські ЗМІ, пише УНН.

Деталі

Відповідаючи на питання про відносини між Китаєм та Європою, Ван Чао сказав, що для Китаю та Європи природно мати різні погляди на певні питання, оскільки вони відрізняються історією, культурою, рівнем розвитку та ідеологією, при цьому закликавши обидві сторони підтримувати спілкування та консультації з конструктивною позицією.

“Фундаментальних стратегічних розбіжностей та конфліктів немає, але є широкі спільні інтереси і основа співпраці, накопичені за довгий період між Китаєм і Європою”, – сказав Ван.

Китай завжди розглядає Європу як всеосяжного стратегічного партнера, сказав Ван Чао, висловивши сподівання, що європейська сторона спільно з китайською стороною дотримуватиметься взаємоповаги, взаємної вигоди та загального виграшу, а також діалогу та співробітництва.

Він додав, що зображати Китай та Європу як “системних конкурентів”, “китайський виклик” чи “китайську загрозу” – це мислення часів холодної війни та ідеологічна упередженість.

Ван зазначив також, що лідери Китаю та Європи досягли важливих консенсусів у своїй взаємодії, при цьому обидві сторони погодилися працювати для здорового та стабільного розвитку відносин між Китаєм та Європою, відкидати “нову холодну війну” та блокувати конфронтацію та економічне “роз’єднання”. “Китайсько-європейські відносини неухильно зростали з минулого року”, – вказав він.

Обидві сторони також погодилися підтримувати міжнародну систему, у центрі якої знаходиться ООН, охороняти міжнародні економічні та торговельні правила та порядок та притримуватися практики мультилатералізму, додав він.

Китай підтримує стратегічну автономію Європейського Союзу, єдність та процвітання Європи, а також конструктивну роль ЄС у міжнародних справах. Сподіваємося, що Китай та європейська сторона об’єднають зусилля для вирішення глобальних проблем, таких як зміна клімату, сприятимуть політичним рішенням міжнародних і регіональних проблем гарячих точок і зроблять більший внесок у мир і розвиток у світі, сказав Ван.

Доповнення

В останні тижні Вашингтон заявляв, що Китай розглядає можливість постачання зброї росії, хоча офіційні особи США не надали доказів і не заявили, що такі постачання почалися. Пекін заперечує будь-які наміри озброїти росію.

Високопосадовець Європейського Союзу заявив, що якщо Китай поставить зброю росії, це буде “абсолютна червона лінія”, і ЄС відповість санкціями.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…