Головна News Президент МОК Томас Бах не розглядає скасування Олімпійських ігор в Парижі

Президент МОК Томас Бах не розглядає скасування Олімпійських ігор в Парижі

0

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Міжнародний олімпійський комітет не розглядає можливість скасування Олімпійських ігор 2024 року в Парижі через наростання військових конфліктів. Про це заявив глава Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах, передає УНН із посиланням на олімпійський новинний веб-сайт.

Деталі

Незважаючи на те, що Олімпійські ігри скасовувалися тричі через війну — у 1916, 1940 і 1944 роках, президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах заявив, що Олімпіада 2024 року в Парижі не буде скасована, навіть за продовження війн рф – Україна, та Ізраїль – ХАМАС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росія намагається оскаржити відсторонення МОК – спортивний арбітраж зареєстрував апеляцію

Цитата

“Ми маємо дуже сильну геополітичну напругу. Сказати, що ми пожертвуємо Іграми, було б абсолютно неправильним підходом. У нас було багато воєн між урядами і країнами, але спортсмени завжди брали участь в Іграх. Це відповідає олімпійській місії. Не знаю, чи буде світова війна, але Міжнародний олімпійський комітет не може зрадити головну ідею спорту”, – сказав Бах.

Нагадаємо

Франція, на тлі проведення у Парижі літніх Олімпійських ігор 2024 року, у вівторок офіційно подала заявку на проведення зимової Олімпіади-2030, на території від Ніцци до Верхньої Савойї.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…