Головна News Томас Бах закликав уряди не втручатися у рішення МОК

Томас Бах закликав уряди не втручатися у рішення МОК

0

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах закликав уряди держав не втручатися у рішення комітету, передає УНН з посиланням Delfi.

Цитата

“Держави не можуть ухвалювати рішення про те, які спортсмени братимуть участь у змаганнях, оскільки це буде кінцем міжнародних спортивних заходів у нинішньому вигляд”, – заявив глава МОК.

Деталі

Голова МОК Томас Бах заявив, що уряди не можуть приймати рішення, які спортсмени та в яких змаганнях можуть брати участь. Це покладе край міжнародним спортивним змаганням, чемпіонатам світу та Олімпійським іграм у нинішньому вигляді.

Рішення про участь спортсменів із росії та білорусі у міжнародних змаганнях не повинно залежати від урядів, наголосив він. Таким чином Бах відповів на заклик міністрів з більше ніж 30 країн, які виступили проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпіаді.

“Історія покаже, хто більше робить для світу – ті, хто намагається тримати кордони відкритими та комунікувати або ті, хто хоче ізолювати та розколювати”, – додав він і вкотре вказав на “місію миру”, яку має нести МОК.

Водночас Бах наголосив, що його організація поділяє “горе та людські страждання” українських спортсменів та докладає значних зусиль, щоб допомогти їм. “Будь-який коментар” з їхнього боку “сприймається дуже серйозно”, зазначив він.

Нагадаємо

Володимир Кличко розкритикував президента МОК Томаса Баха за плани допуску спортсменів з рф і рб до змагань під нейтральним прапором.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…