Головна News Президент Польщі: підтримуючи Україну, ми вибудовуємо і свою безпеку

Президент Польщі: підтримуючи Україну, ми вибудовуємо і свою безпеку

0

Анджей Дуда та Ґітанаса Науседа у Варшаві 10 листопада 2022 рік

Джерело: PAP/Piotr Nowak

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Президент Польщі Анджей Дуда та президент Литви Ґітанаса Науседа зустрілись у Варшаві в переддень Дня Незалежності Польщі. Говорили про важливість підтримки України у війні за свою незалежність.

Про це повідомляє УНН з посиланням на “Польське радіо”.

Деталі

Анджей Дуда переконаний, що підтримка України у війні з росією – це також вклад в національну безпеку Польщі.

Про це він заявив в рамках зустрічі з Президентом Литви Ґітанасом Науседою, котрий прибув до Польщі з дводенним робочим візитом.

Дуда наголосив, що поляки повинні надавати військову допомогу Україні та мобілізовувати для цього союзників.

Цитата

«Це наше велике завдання – реалізувати це для України і для нашої безпеки», – сказав він.

Він додав, що підтримка України – це не «послуга», а раціональна політика, яка дозволяє будувати простір безпеки в східній частині Європи.

Дуда наголосив, що поляки та литовці – це волелюбні нації, для яких незалежність має фундаментальне значення, та які також захищають суверенітет інших. Він підкреслив, що це особливо важливо на фоні російської агресії проти України.

«Ми хочемо вголос говорити з президентом (президентом Литви – ред.) про незалежність України та право кожного народу на самовизначення та володіння власною державою», – сказав Анджей Дуда.

Ґітанас Науседа також підкреслив, що святкування Дня Незалежності Польщі – дуже символічні в нинішній геополітичній ситуації.

«Ми будемо разом не лише один з одним, а й з тими країнами, які сьогодні виборюють свою свободу і незалежність. Я говорю про Україну», – сказав він.

Він додав, що Польща та Литва були разом з Україною від самого початку військового конфлікту та не мали ілюзій щодо серйозності загрози.

Нагадаємо

Учора Президент України Володимир Зеленський обговорив із президентом Польщі Анджеєм Дудою зміцнення обороноздатності України.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…