Головна News Причетні до “вагнера”, іранських дронів та вивезення дітей до рф: хто у новому санкційному списку ЄС

Причетні до “вагнера”, іранських дронів та вивезення дітей до рф: хто у новому санкційному списку ЄС

0

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Російські урядовці та військові, особи, пов’язані з іранськими дронами, “вагнерівцями” та вивезенням дітей до рф, опинилися у новому санкційному списку Європейського Союзу, що налічує близько 120 імен та організацій. Про це повідомляє Європейська комісія, пише УНН.

Цитата

“ЄС додав близько 120 фізичних та юридичних осіб до нашого санкційного списку”, – ідеться у повідомленні.

Деталі

Як вказують у Єврокомісії, ідеться у тому числі про “російських осіб, які ухвалюють рішення, високопосадовців уряду і військових керівників, причетних до війни проти України, а також представників “проксі-влади”, постановлених росією на окупованих територіях в Україні, серед інших”.

До списку також включені “ключові особи, які причетні до викрадення українських дітей до росії, а також організації та особи, які забруднюють публічний простір дезінформацією, доповнюючи військову війну через інформаційну війну”.

“Заходи також вживаються щодо осіб в Ірані, причетних до розробки безпілотників та компонентів для підтримки російських збройних сил”, – вказали в інституції.

Окрім того, “мішенню стають члени та прихильники російської групи найманців “Вагнера” та її діяльності в інших країнах, таких як Малі чи Центральноафриканська Республіка”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що входить у 10-й пакет санкцій ЄС проти рф: повний список

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…