Головна News Південна Корея розпочала розслідування тисняви в Сеулі

Південна Корея розпочала розслідування тисняви в Сеулі

0

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Південна Корея розпочала розслідування тисняви в Сеулі, коли величезний натовп ринув у центральний район столиці Ітевон на святкування Гелловіну в суботу. Слідчі проаналізували записи з понад 50 державних і приватних телекамер, а також із соціальних мереж, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Прем’єр-міністр Південної Кореї Хан Дак Су пообіцяв провести ретельне розслідування, а влада заявила, що вони зосереджені на реконструкції ланцюжка подій, що призвели до тисняви, і з’ясовують, чи міг хтось бути відповідальним за виникнення катастрофи.

Цитата

“Ми аналізуємо камери відеоспостереження, щоб з’ясувати точну причину трагедії. Ми продовжимо допитувати більше свідків, у тому числі працівників магазину, що знаходиться поблизу”, – повідомив головний слідчий поліції Нам Гу-джун, додавши, що ідентифікація жертв майже завершена, і підготовка до похорону може продовжуватися.

Контекст

У суботу, 29 жовтня, ввечері десятки тисяч людей зібралися в Ітевоні на святкування Гелловіну, внаслідок чого утворилася тиснява. За словами свідків, вулиці були настільки щільно забиті, що рятувальники та машини швидкої допомоги практично не могли дістатися до провулку.

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль оголосив період національної жалоби, який триватиме з 30 жовтня по 5 листопада.

Наразі відомо про 153 загиблих внаслідок інциденту, ще 83 особи отримали поранення.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…