Головна News Російський літак випустив ракету поряд із британським військовим літаком над Чорним морем – міністр

Російський літак випустив ракету поряд із британським військовим літаком над Чорним морем – міністр

0

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив у четвер, що минулого місяця російський винищувач випустив ракету поруч із британським військовим літаком, який виконував патрулювання над Чорним морем, передає УНН посилаючись на ВВС.

Деталі

Воллес повідомив парламенту, що “потенційно небезпечний” інцидент 29 вересня був пов’язаний із неозброєним літаком RAF RC-135 Rivet Joint, типом літака, який використовується для розвідки, що летів у міжнародному повітряному просторі.

З британським літаком “взаємодіяли” два російські винищувачі Су-27, “один з яких випустив ракету поблизу”, але “за межами видимості”, додав Воллес.

Хоча стеження за літаками “трапляється нерідко”, міністр сказав, що висловив “заклопотаність” запуском ракети в листі московському колезі сергію шойгу та начальнику генштабу росії валерію герасимову.

Він підкреслив, що літак не був озброєний і прямував за заздалегідь оголошеною траєкторією польоту, додавши, що він вважає “розсудливим” призупинити патрулювання до отримання відповіді.

За словами міністра, російська сторона у своїй відповіді звинуватила “технічний збій”, але визнала, що інцидент стався у міжнародному повітряному просторі.

Воллес оголосив, що після консультації із союзниками “літак відновив звичайне патрулювання, але цього разу у супроводі винищувачів”.

Додамо

Цього місяця у росії військовий літак Су-34 врізався у житловий будинок в місті Єйськ.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…