Головна News У вересні росіяни вивели з країни 7,5 мільярда доларів – Центробанк

У вересні росіяни вивели з країни 7,5 мільярда доларів – Центробанк

0

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Громадяни росії вивели з банків 458 млрд рублів (7,5 млрд доларів) готівкою у вересні, причому основна частина відтоку припала на другу половину місяця, коли зросла кількість людей, що залишають країну, заявив Центробанк у четвер, передає УНН з посиланням на Reuters.

Раніше

21 вересня путін наказав провести в росії першу з часів Другої світової війни військову мобілізацію, прагнучи призвати щонайменше 300 000 осіб. Сотні тисяч людей залишили росію після того, як кремль оголосив так звану “часткову мобілізацію”.

Цитата

“Люди… схильні знімати готівку в ситуації стресу або невизначеності, як це було, наприклад, на початку року, але потім зазвичай повертають гроші в банки”, – йдеться в повідомленні ЦБ.

Деталі

Як заявив у четвер на брифінгу начальник управління банківського регулювання та аналізу ЦБ Олександр Данилов, відтік не становить загрози для ліквідності банківського сектора, оскільки він був компенсований припливом коштів у розмірі 900 млрд рублів в компанії енергетичного сектора.

Тим не менш, попит на нерухомість падає на тлі зростаючої невизначеності, сказав Данилов, і центральний банк тепер прогнозує зростання іпотечного кредитування цього року на 15-18%, що менше, ніж очікувалося раніше.

Цього тижня центральний банк заявив, що часткова мобілізація в росії негативно впливає на довіру споживачів і бізнесу, додавши, що викликане цим скорочення робочої сили може стримувати економічну активність у найближчі місяці.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…