Головна News Ліз Трасс оголосила про відставку з посади прем’єра Великої Британії

Ліз Трасс оголосила про відставку з посади прем’єра Великої Британії

0

Ліз Трасс

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Прем’єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс оголосила, що подає у відставку з посади прем’єра у заяві на Даунінг-стріт, пише УНН.

Деталі

Як повідомляє BBC News, Ліз Трасс оголосила про те, що йде з посади прем’єр-міністра, виступаючи на Даунінг-стріт. Вона сказала, що повідомила королю Чарльзу ІІІ, що йде з посади лідера Консервативної партії.

Трасс каже, що не може виконати мандат, яким її наділили.

Так, виступаючи, вона заявила, що прийшла до влади у період “великої економічної та міжнародної нестабільності”. Вона додала: “Я визнаю… у ситуації, що виникла, я не можу виконати мандат, на який мене обрала Консервативна партія”.

Як повідомляється, Трасс зустрічалася з головою “комітету 1922 року”, коли все більше торі почали закликати її піти у відставку.

Додамо

Трасс обійняла посаду лише на початку минулого місяця.

Як зазначає BBC, за п’ять тижнів Трасс втратила двох головних міністрів, підтримку парламентської фракції та електорату. Її рейтинг ледве дотягує до 15% – це нижче, ніж будь-який з британських прем’єрів у сучасній історії. Гірше того, її план реформ у дусі брекзиту не знайшов розуміння на ринках, що поставило під загрозу фінансову стабільність, пенсійну систему та економіку загалом.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…