Головна News росія оголосила у розшук ексспічрайтера путіна

росія оголосила у розшук ексспічрайтера путіна

0

КИЇВ. 24 березня. УНН. Поліція росії оголосила колишнього спічрайтера володимира путіна до списку підозрюваних у скоєнні кримінальних злочинів, що стало останнім кроком у широкомасштабному придушенні інакомислення, інформує УНН з посиланням на росЗМІ та АР.

Деталі

Аббас Галлямов писав промови для путіна під час його перебування на посаді прем’єр-міністра у 2008–2012 роках. Пізніше Галлямов став політичним консультантом та аналітиком, якого часто цитували російські та закордонні ЗМІ. Останні роки він жив та працював за кордоном.

У п’ятницю російські новинні агенції виявили, що Галлямов фігурує в базі даних мвс рф. У записі йшлося про те, що він розшукується «за статтею Кримінального кодексу», але не згадано закон, у порушенні якого його звинувачували.

Міністерство юстиції росії минулого місяця додало Галлямова до свого реєстру іноземних агентів. У відомстві заявили, що Галлямов «розповсюджував матеріали, створені іноземними агентами, серед необмеженого кола осіб, висловлювався проти проведення спеціальної військової операції в Україні і брав участь як експерт і респондент на інформаційних майданчиках, наданих іноземними структурами».

Галлямов повідомив AP у п’ятницю, що дізнався про те, що перебуває у розшуку, із ЗМІ. Ніякі правоохоронці не виходили на зв’язок, тому він не знає, яке звинувачення йому загрожує в росії.

«Я припускаю, що формально цей злочин з дискредитації армії», – сказав Галлямов у телефонному інтерв’ю. «Він використовується проти будь-кого, хто відмовляється розширювати кремлівську п’єсу і намагається провести об’єктивний та неупереджений аналіз того, що відбувається».

Галлямов назвав цей крок проти нього частиною «стратегії залякування» російського уряду.

«Це не спроба дістати мене — це неможливо. Це повідомлення для решти», – сказав він. «Типу: «Не критикуй, не думай, що твій незалежний погляд на те, що відбувається, залишиться безкарним».

Доповнення

Дискредитація російських збройних сил стала злочином відповідно до нового закону, ухваленого після того, як росія ввела війська в Україну в лютому 2022 року. Критики кремля регулярно звинувачуються за цим законом.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…