Головна News Генсек ООН: людство повинне розробити новий план водокористування 

Генсек ООН: людство повинне розробити новий план водокористування 

0

КИЇВ. 25 березня. УНН. У п’ятницю генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш звернувся до світової спільноти з закликом змінити та захистити використання водних ресурсів для запобігання майбутнім проблемам та забезпечення процвітання, пише УНН.

Цитата

“Вода є найціннішим спільним благом і має бути в центрі глобального політичного порядку денного. Усі надії людства на майбутнє певною мірою залежать від розробки нового науково обґрунтованого курсу для втілення в життя програми дій у галузі водних ресурсів. Настав час діяти”, – сказав Гутерріш.

Деталі

Цього тижня Гутерреш назвав воду “кров’ю життя” людства і сказав, що її “вампірське надмірне споживання” “порушило колообіг води” і призвело до нових стихійних лих.

Уряди та приватний сектор запропонували близько 700 зобов’язань для відновлення та забезпечення роботи водних ресурсів. Зобов’язання варіювалися від будівництва туалетів до відновлення 300 000 кілометрів річок, а також величезних площ водно-болотних угідь.

На глобальному рівні питання водних ресурсів “є величезною проблемою, і однією конференцією її не вирішити”. Про це заявили представники Ісландії, закликаючи до проведення щорічних конференцій щодо цієї проблеми.

На конференції також було порушене питання про призначення спеціального посланця ООН з водних ресурсів, що, за словами генерального секретаря, зараз перебуває на розгляді.

Доповнення

Згідно з останніми даними, зібраними вебсайтом UN-Water, у 2020 році два мільярди людей все ще не мали доступу до безпечної питної води, а 3,6 мільярда людей не мали доступу до безпечно організованих санітарно-гігієнічних послуг, у тому числі 494 мільйонам доводилося справляти потребу на свіжому повітрі.

Принаймні два мільярди людей п’ють воду, забруднену фекаліями, а 2,3 мільярда людей не мають елементарних санітарних умов, що сприяє поширенню холери, дизентерії та поліомієліту.

У той час як зміна клімату робить посухи частішими та інтенсивнішими, експерти ООН з клімату (IPCC) також вважають, що близько половини населення світу страждає від “серйозної” нестачі води.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…