Головна News Нетаньягу зазнав критики сотень протестувальників під час візиту до Лондона

Нетаньягу зазнав критики сотень протестувальників під час візиту до Лондона

0

КИЇВ. 24 березня. УНН. Сотні протестувальників зібралися в п’ятницю біля Даунінг-стріт у центрі Лондона, щоб перешкодити прибуттю прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу на зустріч зі своїм британським колегою Ріші Сунаком. Про це пише AFP, передає УНН.

Нетаньягу зіткнувся з тижнями ескалації протестів в Ізраїлі з приводу програми судової реформи його уряду, яка посилить владу політиків над судами, а критики стверджують, що це загроза демократії.

Деталі

Демонстранти у столиці Великої Британії, багато з яких тримали ізраїльські прапори та плакати з критикою лідера країни, вигукували «ганьба» на івриті. Вони встановили літери слова «демократія» навпроти входу на закриту вулицю, розмахуючи плакатами, які звинувачують Нетаньягу в тому, що він веде Ізраїль до «диктатури».

У телезверненні за кілька годин до від’їзду до Лондона Нетаньягу пообіцяв відновити єдність у своїй країні, але мало розповів про те, як він це робитиме, продовжуючи проводити реформи.

«Стратегічні зв’язки»

Деякі союзники Ізраїлю за кордоном, у тому числі лідери США та Німеччини, висловили стурбованість щодо неоднозначної реформи.

Однак Сунак та його міністри це ніяк не прокоментували.

Уряд Великої Британії оприлюднив мало подробиць про дводенний візит, але офіс Нетаньягу заявив у своїй заяві, що його зустріч із британським лідером буде «зосереджена на іранському питанні».

Пара обговорить «необхідність формування єдиного міжнародного фронту проти Ірану, щоб зупинити його ядерну програму».

Очікується, що вони також обговорюватимуть зміцнення двосторонніх «стратегічних зв’язків», а також питання, включаючи війну в Україні та події на Близькому Сході, наголошується в заяві.

Нетаньягу також збирається зустрітися з міністром внутрішніх справ Суеллою Браверман, яка сама зіткнулася з різкою критикою щодо спірних планів Великої Британії щодо стримування прохачів притулку, щоб обговорити протидію глобальному тероризму.

Пізніше в п’ятницю в центрі Лондона очікуються подальші протести пропалестинських груп.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…