Головна News росія планує скоротити експорт нафти у серпні – Reuters

росія планує скоротити експорт нафти у серпні – Reuters

0

КИЇВ. 15 липня. УНН. Експорт російської нафти із західних портів наступного місяця скоротиться приблизно на 100-200 тис. барелів на добу порівняно з рівнем липня, що є ознакою того, що москва виконує свою обіцянку про нові скорочення поставок у тандемі із Саудівською Аравією, що очолює ОПЕК, з посиланням на два джерела у п’ятницю повідомило Reuters, пише УНН.

Деталі

ОПЕК та великі виробники, включаючи росію, разом відомі як ОПЕК+, скорочують постачання з листопада, щоб підтримати ціни. Цього місяця москва зобов’язалася скоротити експорт на 500 тис. барелів на добу у серпні, тоді як Саудівська Аравія продовжила скорочення видобутку на 1 мільйон барелів на добу.

Оскільки росія не розкрила базового рівня свого скорочення, аналітики та трейдери заявили, що за цим буде важко стежити. Але, згідно з торговими джерелами та даними Refinitiv Eikon, скорочення у серпні поглиблять скорочення експорту в період із травня по липень, яке вже становить 500 тис. барелів на день.

Липневі відвантаження нафти із західних портів, таких як Приморськ та Усть-Луга на Балтійському морі та Новоросійськ на Чорному морі, цього місяця впадуть до 1,9 млн барелів на добу порівняно з 2,3 млн барелів на добу у червні та 2, 4 млн барелів на добу у травні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доходи росії від нафти падають через обмеження цін – МЕА

Три джерела, знайомі з цим питанням, повідомили, що росія дала вказівку нафтовим компаніям скоротити плани постачання наступного місяця.

Влада рф у сфері енергетики провела зустріч із топ-менеджерами компаній раніше цього тижня, попросивши їх докласти більше зусиль, щоб гарантувати зниження експорту в серпні.

Загальний експорт нафти та нафтопродуктів з росії оцінюється у 7 мільйонів барелів на добу, але дані були засекречені після вторгнення рф в Україні.

Якщо росія захоче скоротити експорт нафти у серпні проти липня, компанії можуть перенести деякі заплановані роботи на осінні місяці, щоб збільшити внутрішнє споживання нафти, або скоротити видобуток нафти, кажуть трейдери.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…