Головна News росія повідомила США про початок навчань стратегічних ядерних сил

росія повідомила США про початок навчань стратегічних ядерних сил

0

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. У вівторок росія офіційно повідомила Сполучені Штати про проведення навчань стратегічних ядерних сил “Гром”, в ході яких будуть здійснені запуски балістичних ракет, здатних нести ядерні боєголовки, повідомили представники Пентагону та Держдепартаменту. Про це інформує УНН з посиланням на Голос Америки.

Деталі

Навчання, які проводяться щорічно, привертають цього року особливу увагу, оскільки вони проводяться на тлі російського вторгнення до України.

Цитата

“Повідомляючи про навчання, росія виконує свої зобов’язання щодо контролю за озброєннями”, – заявив прессекретар Пентагону Патрік Райдер.

“Ці повідомлення зменшують ризик неправильної оцінки того, що відбувається”, – зазначив представник Держдепартаменту Нед Прайс.

Згідно з новим договором СНО, Росія зобов’язана завчасно повідомляти Вашингтон про пуски балістичних ракет, заявили в Пентагоні.

“США були повідомлені, і, як ми підкреслювали раніше, ці навчання стандартно проводяться Росією щороку”, – заявив на прес-брифінгу в Міністерстві оборони офіційний представник Пентагону Патрік Райдер.

Райдер відмовився повідомити будь-які подробиці.

Нагадаємо

Міністерство оборони білорусі заявило, що проведе “навчання” з бойовою стріляниною та пуски зенітних керованих ракет у складі спільного угруповання з російськими військами.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…