Головна News росія продає зброю в ОАЕ попри санкції – AP

росія продає зброю в ОАЕ попри санкції – AP

0

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Попри санкції, росія виставила на продаж зброю на ярмарку озброєнь в Об’єднаних Арабських Еміратах. Про це УНН повідомляє з посиланням на Associated Press.

Деталі

Як пише агентство, одна з найбільш представницьких міжнародних виставок озброєнь IDEX (The International Defence Exhibition) проводиться Абу-Дабі раз на два роки.

Зокрема, IDEX відрізнялася від інших міжнародних виставок озброєнь тим, що приймала осіб і компанії, які на Заході вважаються проблемними. Серед таких – колишній лідер Судану Омар-аль-Башир, обвинувачений у військових злочинах. Його бачили на цій виставці 2017 року. Крім того, у 2019 і 2021 роках там був помічений лідер Чечні Рамзан Кадиров.

Цьогорічна подія привернула увагу лівійця Халіфи Хафтара, командувача самопроголошеної “Лівійської національної армії”, проти якої триває судовий процес у США за звинуваченнями в організації невибіркових нападів на мирних жителів, тортурах і вбивствах політичних опонентів.

Цього року на заході помітили міністра торгівлі та промисловості росії Дениса Мантурова, який перебуває під санкціями США і

Британії.
На виставці російські представники розповідали про потужність російських зенітно-ракетних систем, схожих на ті, що зараз використовуються для ударів по містах в Україні. Продавці демонстрували в ОАЕ також автомати Калашникова.

Крім того, біля російського намету розмістили турецький безпілотник Bayraktar. А за кілька хвилин ходьби – модель американської протитанкової ракети Javelin. Обидва використовуються в Україні. Армія США також показала батарею ракет Patriot на виставці.

Зазначається, що російські гроші, незважаючи на санкції, продовжують надходити на ринок нерухомості Дубая. Щоденні авіарейси між Еміратами та москвою тривають, що сприяє втечі від мобілізації та поїздкам російської еліти.

Доповнення

Президент США Джо Байден під час візиту до Києва, 20 лютого, анонсував додаткові санкції проти російської еліти.

Крім того, в адміністрації президента США Джо Байдена планують запровадити нові санкції проти росії, які будуть націлені на ключові галузі рф.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…