Головна News росія розпочала військово-морські навчання у Балтійському морі

росія розпочала військово-морські навчання у Балтійському морі

0

КИЇВ. 2 серпня. УНН. З 2 серпня в акваторії Балтійського моря російське керівництво військово-морського флоту рф проводить військово-морське навчання “Океанський щит-2023” за участю понад 30 бойових кораблів і катерів, повідомляє міноборони росії у Telegram, пише УНН.

Деталі

За даними російського міноборони, під час військово-морських навчань у Балтійському морі буде перевірена готовність сил флоту «до захисту національних інтересів в оперативно важливому районі».

Зазначається, що під час навчання «в оперативно важливому районі» буде перевірена «злагодженість роботи штабів різного рівня з управління силами (військами)».

Під час навчання буде відпрацьовані заходи щодо захисту морських комунікацій, перевезення військ і військових вантажів, а також оборони морського узбережжя.

Усього планується виконати понад 200 бойових вправ, у тому числі із практичним застосуванням зброї.

«Після закінчення навчання кораблі здійснять міжфлотські переходи до пунктів постійного базування, а авіація повернеться на свої аеродроми», – зазначили в міноборони рф.

До навчання залучають понад 30 бойових кораблів і катерів, 20 суден забезпечення, 30 літальних апаратів морської авіації та Повітряно-космічних сил росії, приблизно 6 тис. військовослужбовців.

Доповнення

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну росія кілька разів проводили військово-морські навчання у Балтійському морі, щоб відрепетирувати можливий стан війни у цьому районі.

Останнім часом у районі Балтійського моря неодноразово відбувалися інциденти між літаками росії та НАТО. Обидві сторони звинувачують одна одну у порушенні повітряного простору один одного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Україна не причетна до атаки кораблів Чорноморського флоту – речник ВМС України

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…