Головна News Сербія не взяла участі у Кримській платформі через вплив рф – ЗМІ

Сербія не взяла участі у Кримській платформі через вплив рф – ЗМІ

0

фотогалерея

  • Сербія не взяла участі у Кримській платформі через вплив рф - ЗМІ - фото 1

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Сербія не взяла участі у першому парламентському саміті Кримської платформи, який відбувся у столиці Хорватії Загребі у вівторок, 25 жовтня, через вплив росії. Про це інформує N1, пише УНН.

Деталі

У саміті взяли участь представники понад 50 країн і п’яти міжнародних організацій. Зокрема, наголосили організатори заходу, серед учасників були усі члени групи промислово розвинутих країн світу – G7. Сербія теж була запрошена на саміт, але відхилила його, повідомляють місцеві ЗМІ.

За інформацією N1, напередодні, 16 вересня, відбулася зустріч спікера парламенту Сербії Володимира Орлича та посла рф в країні Олександра Боцан-Харченка. Російський посол “висловив очікування, що делегація Народних зборів Республіки Сербія не братиме участі в саміті “Кримська платформа”, про що йдеться в оприлюдненій 21 вересня депутатській записці про їхню розмову, пише видання.

Нагадаємо

24 жовтня у Загребі стартувала дискусійна програма парламентського саміту “Кримської платформи”. Однією з гостею саміту стала представниця США Ненсі Пелосі.

За підсумками зустрічі 25 жовтня учасники ухвалили спільну декларацію – засудили дії рф, а також сформулювали свої подальші наміри.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…