Головна News Сотню “вагнерівців” перекинуто в район Сувальського коридору – прем’єр Польщі

Сотню “вагнерівців” перекинуто в район Сувальського коридору – прем’єр Польщі

0

Матеуш Моравецький

КИЇВ. 29 липня. УНН. Понад 100 найманців пвк “вагнер” рушили в бік Сувальського коридору. Про це повідомив у суботу в Глівіце прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, заяву якого наводять у його офісі, пише УНН.

Цитата

“Майже 2 роки ми маємо справу з постійною атакою на польський кордон – лише цього року було 16 000 спроб нелегального перетину. Зараз ситуація ще більш небезпечна – понад 100 найманців “групи вагнера” рушили до Сувальського перешийка”, – сказав Моравецький.

За словами очільника польського уряду, “це, безумовно, крок до подальшої гібридної атаки на територію Польщі”.

“Вони, ймовірно, будуть маскуватися під білоруських прикордонників і допомагатимуть нелегалам проникати на територію Польщі, дестабілізувати Польщу, але ймовірно намагатимуться проникнути в Польщу під виглядом нелегалів, і це створює додаткові ризики”, – зазначив Моравецький, якого цитує Польське радіо.

Доповнення

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, говорячи про пвк “вагнер” у білорусі, заявив, що вилазки ДРГ на Київщині – справа невдячна, а Сувальський перешийок у крикордонні Польщі та країн Балтії є спокусливим для росії, зокрема і в контексті тиску на союзників для впливу на підтримку України.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…