Головна News Спалення Корану: уряд Данії вивчає можливість втручатися у такі події

Спалення Корану: уряд Данії вивчає можливість втручатися у такі події

0

КИЇВ. 30 липня. УНН. Уряд Данії вивчає можливість втручання в особливих ситуаціях, коли, ображають інші країни, культури та релігії, і де це може мати значні негативні наслідки для Данії у сфері безпеки. Про це йдеться у заяві уряду Данії у неділю, 30 липня, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що свобода слова є однією з найважливіших цінностей у данському суспільстві. На думку влади, так повинно бути у відкритому демократичному суспільстві і ніколи не повинно бути жодних сумнівів у тому, що свобода вираження думок повинна мати широку сферу застосування в Данії.

Водночас Данія працює над розвитком співпраці між країнами світу. Наголошується, що зважаючи на напружену безпекову ситуацію в Європі, настав час будувати партнерство, а не не сіяти розбрат між народами.

Цитата

«Зараз ми зіткнулися з ситуацією, коли спалення священного Корану в Данії досягло такого рівня, коли Данію, у багатьох частинах світу на всіх континентах, розглядають як країну, яка сприяє образам і очорненню культур, релігій і традицій інших країн. 15 урядів виступили з осудом Данії. На переговори викликали наших послів. Організація ісламського співробітництва збирається у понеділок у відповідь на спалення священного Корану в Данії та Швеції», — йдеться у повідомленні уряду Данії.

Доповнення

Як відмітили у заяві, основною метою деяких дій під час спалення Корану було образити та спровокувати реакцію в інших країнах та з інших країн. Це може мати серйозні наслідки, які фундаментально шкодять Данії та інтересам однодумців. Це також може мати серйозні наслідки для безпеки в Данії.

Цитата

«Уряд Данії чітко відмежувався від спалення священного Корану та засудив його. Підпали є глибоко образливими та нерозсудливими діями, вчиненими кількома особами. Ці кілька людей не представляють цінності, на яких побудоване данське суспільство», — відзначили у заяві.

Доповнення 

Також відмічається, що такі дії грають на руку екстремістам, які сіють розкол у той час, коли потрібно об’єднатися. Ці екстремісти приносять користь країнам, які хочуть вбити клин між Заходом і Глобальним Півднем.

Тому уряд Данії вивчатиме можливість втручання в особливих ситуаціях, коли, наприклад, ображають інші країни, культури та релігії, і де це може мати значні негативні наслідки для Данії, не в останню чергу щодо безпеки. Це відбуватиметься у рамках захищеної конституцією свободи вираження поглядів і таким чином, щоб не змінювати того факту, що свобода вираження поглядів у Данії має дуже широку сферу дії.

Контекст 

25 липня у столиці Данії Копенгагені перед посольством Іраку протестувальники спалили Коран. Це викликало бурхливу міжнародну реакцію та осуд кількох країн. Зокрема в Іраку сотні протестувальників, обурених спаленням Корану під час акції у столиці Данії, намагалися штурмувати іноземні посольства та резиденцію уряду Іраку.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…