Головна News “Огидний акт”: Туреччина засудила акцію спалення Корану в Стокгольмі 

“Огидний акт”: Туреччина засудила акцію спалення Корану в Стокгольмі 

0

КИЇВ. 29 червня. УНН. Туреччина засудила рішення шведської влади схвалити невелику демонстрацію спалення Корану біля мечеті в Стокгольмі в середу, крок, який може поставити під загрозу заявку Швеції на вступ до НАТО до ключового саміту блоку в липні, пише Bloomberg, передає УНН.

Деталі 

Одна людина брала участь у запланованому спаленні Корану в шведській столиці, і зображення події показують, що він був єдиною людиною, крім свого перекладача, на демонстрації. Дата проведення протесту збіглася з мусульманським святом Курбан-Байрам, одним із найбільших важлива в ісламському календарі.

Рішення дозволити протест було прийнято відповідно до права на свободу слова, повідомила шведська поліція, додавши, що демонстрація не становить безпосередньої загрози безпеці.

Але дозвіл такого “запального” протесту викликав негативну реакцію в Туреччині, країні-члені НАТО, яка перешкоджала заявці Швеції на вступ. 

Міністр закордонних справ Туреччини засудив протест у середу, назвавши його “огидним актом”.

“Неприпустимо дозволяти ці антиісламські дії під приводом свободи слова. Закривати очі на такі жахливі дії означає бути співучасником”, – сказав Хакан Фідан у заяві.

Нагадаємо 

Шведська поліція заявила, що надала дозвіл на акцію протесту, організатор якої спланує спалити Коран біля головної мечеті Стокгольму.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…