Головна News Спортсменів з росії та білорусі допустять на Вімблдон-2023: заява

Спортсменів з росії та білорусі допустять на Вімблдон-2023: заява

0

КИЇВ. 31 березня. УНН. Російським та білоруським спортсменам дозволять брати участь у Вімблдонському турнірі та британських турнірах цього року під нейтральними прапорами. Про це йдеться в офіційних заявах асоціації лаун-тенісу LTA та All England Club (AELTC), передає УНН.

Цитата

“Ми погодилися, що всі російські та білоруські гравці та допоміжний персонал, які бажають взяти участь у наших подіях у 2023 році, повинні будуть підписати декларації про нейтралітет. Це відповідає вказівкам уряду Великої Британії та є підходом, який використовувався в інших видах спорту. Ця нова декларація буде діяти на всіх подіях LTA з початку сезону трав’яних кортів у Surbiton”, – йдеться у заяві LTA.

Деталі

Відповідно до заяв організацій, цього року російські та білоруські гравці повинні будуть підписати угоди про нейтралітет, які забороняють їм висловлювати підтримку війні росії в Україну, отримувати фінансування від державних органів рф чи білорусі та спонсоруватися організаціями, які фінансуються їхніми урядами. Від гравців не вимагатиметься висловлювати критику своїх урядів.

“Наразі ми маємо намір приймати заявки від російських і білоруських гравців за умови, що вони змагатимуться як “нейтральні” спортсмени та виконуватимуть відповідні вимоги”, – повідомило AELTC.

Організації також заявили, що засуджують повномасштабне вторгнення рф в Україну та додали, що зберігатимуть “нульову терпимість до будь-яких прапорів, символів або інших дій, які підтримують росію, білорусь або війну від будь-кого на наших майданчиках, включаючи гравців і глядачів”.

Нагадаємо

Міжнародний олімпійський комітет відклав рішення щодо допуску російських і білоруських спортсменів до Олімпійських ігор-2024 в Парижі та заявив, що повернеться до цього питання пізніше.

У зв’язку з цим Кабінет міністрів України ухвалив протокольне рішення щодо пропозиції брати участь українським спортсменам лише у тих відбіркових турнірах на Олімпійські ігри в Парижі, де не буде росіян.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…