Головна News Стали молодшими за одну ніч: Південна Корея змінила підрахунок віку своїх громадян

Стали молодшими за одну ніч: Південна Корея змінила підрахунок віку своїх громадян

0

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль

КИЇВ. 30 червня. УНН. Південна Корея вживає ряд заходів щодо зміни дивного методу підрахунку віку, який робить який робить людей на рік чи два старшими, повідомляє AP News, пише УНН.

Деталі 

За традиційним звичаєм підрахунку віку в Південній Кореї кожна людина має 1 рік при народженні та додає ще один рік, коли настає 1 січня, тобто дитині, народженій 31 грудня, наступного дня виповнюється 2 роки.

Новий закон є останньою спробою країни відмовитися від цього методу та стандартизувати міжнародний вік на основі минулих днів народження.

Президент Юн Сук Йоль назвав стандартизацію міжнародного віку ключовою метою свого уряду, посилаючись на необхідність зменшити «соціальну та адміністративну плутанину» та суперечки. Але офіційні особи в Міністерстві державного законодавства Південної Кореї визнають, що новий закон не змінить суттєво надання державних послуг у країні, оскільки більшість із них уже базується на міжнародному віці.

Міжнародний вік є стандартом у більшості південнокорейських законів та офіційних і юридичних документів і визначає, коли людина йде до школи, отримує право керувати автомобілем і голосувати, а також отримує пенсію.

Попри те, що новий закон передбачає, що для більшості державних послуг вік людини повинен рахуватися після дня народження, він не впливає на інші правила, пов’язані з віком, які базуються на щорічних правилах.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…