Головна News Стрімке знецінення російського рубля вдарило по весільних звичаях чеченців

Стрімке знецінення російського рубля вдарило по весільних звичаях чеченців

0

фотогалерея

КИЇВ. 1 вересня. УНН. Інфляція в росії добралася до чеченських звичаїв. 26 серпня в чечні встановили суму за весільний калим у розмірі 50 000 рублів (520 доларів). Але всього за 5 днів він подорожчав на 60 відсотків, передає УНН з посиланням на ЗМІ.

Деталі

Духовне управління мусульман чечні двічі за тиждень опублікувало документи з нормами при проведенні весіль. Одне з головних питань – регулювання суми калиму.

Раніше деякі наречені платили на весіллях по кілька сотень тисяч, що суперечило чеченським адатам (адат – загальна назва звичаєвого права у мусульманських народів на противагу релігійному праву), які заохочують скромність.

Духовне управління вирішило обмежити це роздолля і кілька днів тому опублікувало норми щодо витрат на весілля. Однак родичі дівчат стали говорити, що це нешанобливо мало стосовно нареченої, і в підсумковій редакції правил калим збільшили до 80 тисяч (832 долари). Обов’язкові подарунки у вигляді чаю, цукру і барана при цьому залишилися без змін.

Документ також містить такі нововведення:

  • сума викупу нареченої родичами нареченого тепер не повинна перевищувати 10 тисяч рублів (103 долари). Раніше вона обмежувалася лише “загальноприйнятими чеченськими адатами”;
  • свекру, свекрусі, тещі і тестю тепер наказано дарувати тільки те, що “здавна прийнято в чеченському суспільстві”. Раніше ця умова не обумовлювалася;
  • зять, як подарунок родичам дружини, тепер може залишити не більше 10 тисяч рублів (103 долари), а подарунки самому зятю “не повинні виходити за рамки чеченських адатів”. До цього такі рамки не були прописані.

Без змін залишився пункт про сувору заборону дорогих подарунків, які не відповідають ісламу і чеченським адатам. До нього додалося уточнення про те, що інші деталі весільних урочистостей роз’яснюватимуть імами.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…