Головна News США ввели нові санкції проти компаній, які допомагали впроваджувати інтернет-цензуру в Ірані

США ввели нові санкції проти компаній, які допомагали впроваджувати інтернет-цензуру в Ірані

0

КИЇВ. 3 червня. УНН. Сполучені Штати заявили, що наклали санкції на іранську технологічну компанію Arvan Cloud, двох її співробітників і дочірню фірму в ОАЕ за те, що вони допомагали Тегерану впроваджувати інтернет-цензуру в Ірані в рамках спроб уряду придушити внутрішні протести. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Як зазначається, Arvan Cloud має тісні стосунки з розвідувальними службами Ірану, а її керівники мають зв’язки з високопоставленими урядовцями країни.

“Уряд регулярно використовує цензуру в Інтернеті та обмеження швидкості Інтернету для придушення інакомислення, спостереження та покарання іранців за реалізацію ними свободи вираження думок і зібрань як онлайн, так і офлайн”, – йдеться в заяві Міністерства фінансів США.

Так, Arvan Cloud зіграв важливу роль у розробці в Ірані “NIN infrastructure”, підконтрольної уряду підцензурованої версії Інтернету. Це дозволяє владі Ірану контролювати вхідний і вихідний трафік, а також відстежувати дані.

“Сполучені Штати мають намір притягнути до відповідальності тих, хто прагне підірвати свободу вираження поглядів і придушити інакомислення”, – сказав у заяві заступник міністра фінансів США з питань тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон.

Повідомляється, що в результаті санкцій блокується вся власність людей і компаній, які підпадають під юрисдикцію США. Крім того, здійснення деяких операцій з ними може призвести до “вторинних санкцій”, згідно з якими Сполучені Штати можуть карати неамериканських фізичних та юридичних осіб.

Нагадаємо

Верховна Рада України погодила введення санкцій проти Ірану на 50 років.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…