Головна News США відправляють більше винищувачів на Близький Схід у рамках плану зміцнення позиції – CNN

США відправляють більше винищувачів на Близький Схід у рамках плану зміцнення позиції – CNN

0

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. США розміщують більше винищувачів на Близькому Сході в рамках плану зміцнення позиції американських військ у регіоні. Про це повідомив CNN американський чиновник, знайомий із цим планом, пише УНН.

Деталі 

Цей крок включатиме відправку винищувачів F-35 і F-15, двох найпотужніших літаків повітря-повітря і повітря-земля у ВПС. Хоча точна кількість літаків невідома, чиновник сказав, що, ймовірно, до регіону прибуде близько 20-25 винищувачів.

Метою розгортання додаткових винищувачів є стримування будь-якої іранської агресії або розширення бойових дій за межі кордонів Ізраїлю, сказав чиновник.

Раніше в неділю міністр оборони Ллойд Остін оголосив, що США «збільшать» свої ескадрильї винищувачів на Близькому Сході під керівництвом Центрального командування США. Крім F-35 і F-15, Остін також сказав, що ескадрильї F-16 і A-10 в регіоні будуть посилені.

Доповнення

Винищувачі F-35 були відправлені в регіон у середині липня у відповідь на іранську агресію в Ормузькій протоці, критично важливому водному шляху на Близькому Сході. Реактивні літаки завершили розгортання всього кілька днів тому, але більше літаків п’ятого покоління відправляться в регіон через ескалацію між Ізраїлем і Газою та побоювання, що це може перерости в регіональний конфлікт.

Наприкінці березня США розгорнули в регіоні штурмовики А-10 після посилення агресії Ірану проти американських сил у Сирії. Потім A-10 були переведені на моніторинг Ормузької протоки після серії спроб захоплення з боку іранських морських сил.

Нагадаємо

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Вашингтон пізніше сьогодні зробить заяву про те, яку підтримку він надасть Ізраїлю.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…