Головна News США в ООН: постачання зброї Україні запобігає поглибленню війни з рф, а не загострює її

США в ООН: постачання зброї Україні запобігає поглибленню війни з рф, а не загострює її

0

Заступник постійного представника США посол Роберт Вуд

КИЇВ. 19 травня. УНН. Військова допомога, яку Україна отримує від міжнародної коаліції, забезпечує її можливістю протистояти вторгненню російських сил та запобігти жорстоким атакам рф. Про це заявив у четвер під час засідання Радбезу ООН заступник постійного представника США посол Роберт Вуд, пише УНН.

Цитата 

«Забезпечення зброєю територіальної оборони України не продовжує і не загострює цей конфлікт. Швидше, ця зброя допомагає відбити вторгнення рф до сусідньої країни та запобігти її подальшому вторгненню на суверенну територію України», – наголосив дипломат.

Деталі 

Він зауважив, що постачання зброї в Україну допомагає запобігти подальшим жорстоким діям росії у відношенні до цивільних громадян. Також підтримка України сприяє, щоб витрати на енергоносії та продовольство в Європі та в усьому світі були меншими.

«Постачання зброї Сполученими Штатами й іншими друзями України не є причиною продовження непотрібної війни рф. Якби росія мала справжнє бажання деескалації, вона просто вивела б свої війська та припинила б вторгнення»,- сказав Вуд.

Проте росія, як зазначає представник США, «лицемірно вносить такі теми на розгляд Ради Безпеки ООН» та звинувачує інших у смерті та руйнуваннях, спричиненими її агресією.

Роберт Вуд нагадав про постачання іранських безпілотників у росію, що грубо порушує резолюцію 2231 Ради Безпеки ООН

«росія використовувала ці безпілотники, щоб атакувати критично важливу інфраструктуру України та вбивати українських мирних жителів»,- наголосив посол США. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кислиця в ООН: У путіна є два варіанти: здатись або повторити долю Гітлера

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…