Головна News США закликають Косово відкласти перенесення номерних знаків

США закликають Косово відкласти перенесення номерних знаків

0

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. У п’ятницю Сполучені Штати зажадали від Косова відкласти вимогу про перехід сербської меншості на державні номерні знаки, звинувативши Пріштіну у непоступливості. Про це УНН пише з посиланням на AFP.

Раніше

Європейський Союз у серпні виступив посередником в угоді про вільне пересування між Косово та Сербією, прагнучи послабити напруженість після серії насильницьких інцидентів.

Косово встановило крайній термін – кінець місяця – для того, щоб усі жителі перейшли на його номерні знаки, від чого відмовилася більша частина сербської меншини, яка наполягає на збереженні номерів Белграда, оскільки вона не приймає декларації косовської більшості, що складається з албанців, від 2008 року.

Деталі

Сполучені Штати, які разом з союзниками по НАТО підтримали косовські сили в 1999 році, коли вони воювали з Сербією, заявили, що Косово перебуває в межах своїх прав, але вони мають відкласти введення правила, щоб дати час для дипломатії під керівництвом ЄС між двома сторонами.

“Сполучені Штати розчаровані і стурбовані тим, що уряд Косова відхилив запити своїх міжнародних партнерів”, – заявив представник Держдепартаменту Нед Прайс.

“Косово та Сербія мають терміново та гнучко працювати над досягненням всеосяжної угоди про нормалізацію відносин, заснованої на взаємному визнанні”.

Додамо

Відповідно до Брюссельської угоди, Сербія погодилася скасувати в’їзд-виїзний документ для власників косовських посвідчень особи, а Косово погодилося не вводити його для власників сербських посвідчень особи.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…