Головна News США розглядають можливість оприлюднення розвідданих про потенційні поставки Китаєм зброї рф – WSJ

США розглядають можливість оприлюднення розвідданих про потенційні поставки Китаєм зброї рф – WSJ

0

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Адміністрація президент США Джо Байдена розглядає можливість оприлюднення розвідданих, які, на її думку, свідчать про те, що Китай зважує, чи постачати зброю росії для підтримки війни проти України. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланнями на офіційних осіб США, пише УНН.

Цитата

«Дискусії щодо публічного оприлюднення відбуваються напередодні п’ятничного засідання Ради Безпеки ООН, присвяченого річниці вторгнення росії в Україну», – ідеться в повідомленні.

Деталі

Як повідомляє The Wall Street Journal, останніми тижнями західні країни отримали дані розвідки про те, що Пекін може припинити своє попереднє самообмеження на постачання зброї росії. Хоча, за словами офіційних осіб США та Європи здається, що Китай ще не ухвалив остаточного рішення.

Раніше Пекін обережно обмежував свою підтримку фінансовою допомогою та купівлею нафти, сказали офіційні особи, але тепер ця позиція, здається, змінюється.

«Дотепер існувала певна неясність щодо того, яку практичну допомогу Китай може надати росії», — сказав високопоставлений західний чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон попередив Китай про “наслідки” за надання росії зброї для війни в Україні

Чиновник зазначив, що розвідувальні дані, якими зараз володіють США та їхні союзники, «набагато менш неоднозначні».

Речник міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбінь не відповів прямо на запитання в середу, чи надасть Китай підтримку летального характеру військовим зусиллям росії.

«Відомий факт, що країни НАТО, включаючи США, є найбільшим джерелом зброї для бойових дій в Україні, але вони продовжують стверджувати, що Китай може постачати зброю росії», — сказав Ван.

Зазначається, що хоча адміністрація Байдена працювала над розсекреченням розвідданих для можливого оприлюднення, за словами офіційних осіб, остаточного рішення про публічне розкриття чи терміни не ухвалено.

Доповнення

Міністерство закордонних справ Китаю в середу заявило, що країна не розглядає можливість надсилання зброї москві для використання у війні в Україні, звинувативши США та НАТО у поширенні хибних відомостей про потенційну роль Пекіна у конфлікті.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…